galeria przepisów
Koreczki śledziowe Koreczki śledziowe
Koreczki śledziowe
autor: evita0007
skład:
6 płatów śledzi w oleju (Matjas)
1 słoik ogórków (korniszony z papryką)
2 cebulki małe czerwone
sposób przygotowania:
Śledzie moczymy w zimnej wodzie-osuszamy ręcznikiem papierowym.
Cebulkę obieramy.Wszystko kroimy w krążki a paprykę w kostkę.
Do wycięcia kółek śledziowych użyłam kieliszka.
Następnie wszystko nadziewamy na patyczki.
Czyli najpierw:
Krążek śledzia,ogórek,cebulka,śledż,ogórek i na koniec kostkę papryki.Tak robimy do wyczerpania składników
Mozna sobie oczywiście ułożyć wg.własnego gustu. Układamy na talerzu dekorujemy i gotowe.
Z reszty śledzi jakie nam zostały po wycięciu kółeczek możemy sobie zrobic sałatkę śledziową.... :-)

Smacznego :=)